80’li Yıllarda Yaşayanlar Bu Sorular Size…

1) 80’lerin ünlü “küçük” şarkıcıları kimlerdi?
a) küçük ibo, küçük onur
b) küçük ceylan, küçük emrah
c) küçük prens, küçük kurbağa
d) küçük 100bin, büyük 200bin
e) minik serçe
2) michael jackson 80’lerde ne renkti?
a) yavruağzı
b) gri
c) siyah
d) beyazötesi
e) beyaz

3) adile naşit masal anlattığı programda çocuklara ne diye seslenirdi?
a) kuzucuklarım
b) yurttaşlar
c) efendiler
d) değerli gençler
e) dostlar, romalılar
4) 80’lerdeki o ünlü konuşan arabalı dizinin adı neydi?
a) kara şahin
b) kara şimşek
c) kara murat
d) kara oğlan
e) karamürsel (eki eki eki)

5) peki o konuşan arabalı dizideki arabanın adı neydi?
a) herbie
b) red kit
c) johnny
d) kit
e) “kit” bi kere “kamu iktisadi teşebbüsleri” demek akıllım.

Soruların Devamını Ve Cevap Anahtarını Görebilmek İçin ”more” bağlantısını Tıklayınız

6) ”çikolata renkli şarkıcı” sözü kime aittir?
a) esmeray
b) raga oktay
c) sezen cumhur önal
d) bob marley
e) puff daddy
7) türkiye’de 80’lerin en ünlü dans grubu aşağıdakilerden hangisidir?
a) birkaç iyi adam
b) çıtır kızlar
c) tolgahan dans grubu
c) ersen ve dadaşlar
d) backstreet boys
8) 80’lerin en ünlü pembe dizisi aşağıdakilerden hangisidir?
a) köle isaura
b) cesur ve güzel
c) pembe panter
d) çarli’nin melekleri
e) memoli
9) heidi’nin en yakın arkadaşının adı neydi?
a) kanki
b) peter
c) aziz peder
d) barbi
e) cindy

10) mahallenin sevgi kelebeği kimdi?
a) perihan abla
b) panter emel
c) bülent abla
d) şakir
e) temel ve muhtar

11) bakkal amca tahmin et ne alacağım?
a) paramın 3/8’i ile fındık alacağım
b) paramın 4/8’i ile fındık alacağım
c) bir kalem, bir pergel, bir de çikolata
d) iki ekmek, bir süt, üç yumurta
e) piringıls

12) 80’lerin kelebek tokayla kıvırcık saçlarını tepesinde toplayıp şuh bakışlar atan esmer film artisti kimdir?
a) banu alkan
b) ahu tuğba
c) suna pekuysal
d) serpil çakmaklı
e) sevda demirel

13) özellikle 80’ler türk sinemasının genç kızları eroine alıştırarak habire ifal eden kötü adamı kimdir?
a) yusuf miroğlu
b) tecavüzcü coşkun
c) nuri alço
d) ceyar
e) yıldo

14) 80’lerin koca memeli seks sembolü kimdir?
a) nadide sultan
b) sementha fox
c) marliyn monroe
d) pamela anderson
e) britney spears

15) pembe, sarı, açık yeşil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin meşhur kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardı?
a) mona lisa
b) banu alkan
c) arı maya
d) pak maya
e) resim yoktu, rotring yazıyodu

16) içinden araba resimleri çıkan, bir zamanların ünlü sakızı aşağıdakilerden hangisidir?
a) turbo
b) formula 1
c) falım
d) tipitip
e) first duo

17) sevgilisinin suratına kezzap atması dolayısıyla bir gözünü kaybetmiş, bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk şarkıcısı kimdi?
a) kibariye
b) müslüm gürses
c) serdar ortaç
d) bergen
e) sergen

18) çantada, cepte?
a) jelibon
b) bonbon
c) bonibon
d) megafon
e) telefon

19) içinden komik karikatürler çıkan pembe renkli sakız aşağıdakilerden hangisiydi?
a) pembiş
b) penbo
c) pembo
d) pembelim
e) vivident

20) ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (eski yılbaşlarını hatırlayın)
a) sibel can
b) nesrin topkapı
c) tan sağtürk
d) nesrin edirnekapı
e) asena

21) trt’nin ünlü pazar sineması kaçta başlardı?
a) 10.00
b) 22.00
c) 12.05
d) 09.05
e) parlament sinema klubü’nden bahsediyorsanız her hafta farklı saatte başladığını belirtmek isterim

22) her hafta başka bir ilden yayın yapan pazar 86 programının sunucusu kimdi?
a) halit kıvanç
b) mustafa keser
c) mustafa yolaşan
d) reha muhtar
e) kankigiller

cevap anahtarı:

1)B 2)C 3)A 4)B 5)D 6)C 7)B 8)A 9)B 10)A 11)C 12)D 13)C 14)D 15)C 16)A 17)D 18)C 19)D 20)B 21)A 22)C

Kaynak:www.eksisozluk.com

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s